Chakra meditatie (Arnold Bittinger) Exclusief boek.

Het Chakrasysteem is een oud metafysisch systeem dat het onderlinge verband tussen verschillende aspecten schetst. Wij, als deel van dit universum, zijn ook multidimensionaal. We hebben een lichaam, emoties, gedachten, ideeën, daden. We leven in een wereld met bevolkingen en regeringen, technologie en geschiedenis, en we denken na over de geheimen van aarde en hemel, geest en stof hier en hiernamaals. We zijn net zo complex als de wereld om ons heen.
Het Chakrasysteem richt zich op een eenvoudige en systematische manier tot deze complexiteit. We kunnen stap voor stap 'aan onszelf werken' - op een manier die praktisch en direct is, en toch diepzinnig. Om dit te doen, zullen we aan één chakra tegelijk werken, hoewel elke chakra altijd wordt beïnvloed door de andere.
 
Wat is een chakra?
Chakra's, die hun oorsprong vinden in de oude yogasystemen van India, verwijzen naar wervelingen van energie die in ons ontstaan door de wederzijdse doordringen van bewustzij n en het stoffelijk lichaam. Dank zij deze combinatie worden chakra's centra van activiteit voor de ontvangst, opname en overbrenging van levensenergieën.
Het woord komt uit het Sanskriet, en wordt vertaald met wiel of schijf. We kunnen chakra's beschouwen als bollen van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel naar alle kanten uitstralen.
Overeenkomsten
We bezitten allemaal zeven belangrijke chakra's, die van de onderkant van de ruggegraat tot de bovenkant van het hoofd verticaal gerangschrikt liggen. Behalve met het centrale zenuwstelsel komen ze ook overeen met klieren van het endocriene systeem, en met verschillende lichamelijke processen zoals ademen, voedsel verteren of voortplanting. Als archetypen vormen ze een metaforische voorstelling van de energetische expressie van elke chakra - aarde die vast, zwaar en compact is; water dat stroomt; vuur dat verlicht en transformeert; lucht die zacht is; geluid dat verbinding tot stand brengt; licht dat onthu lt; gedachten die informatie opslaan.
1e chakra: Wortel, bij het rectum/sacrum. Aarde.
2e chakra: Genitaliën, bij het pirneum. Water.
3e chakra: Navel, bij de Solaris Plexus. Vuur.
4e chakra: Middenrif, bij het hart. Lucht.
5e chakra: Keel, bij het strottehoofd. Ether.
6e chakra: 3e Oog, tussen de wenkbrauwen. Licht.
7e chakra: Kruin, bovenkant hoofd.
Over chakra's is al veel geschreven maar dit is een bijzonder uitgebreid boek waarin de betekenis van elk chakra en het symbool, voorzien van zwartwittekeningen, belicht wordt. Als geheugensteun en 'inlijving' bij elk chakra een lichaamsoefening, ook weer voorzien van een of meer tekeningen. Ook de bij elke chakra horende symbolische kleur en een meditatie als reis door deze kleuren komen aan de orde.
Verzendkosten zijn € 2,00
meer info< /a>

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Spiritualiteit boeken